golvslipning Stockholm

Golvslipning Stockholm

Golvslipning av proffs

När vi får ett uppdrag att genomföra golvslipning har vi alla de resurser och kunskaper som behövs inom det egna teamet. Vi utför dammfri golv- och parkettslipning, golvläggning och ytbehandling med samma noggrannhet – allt med moderna maskiner som minimerar dammet. Våra golvslipare är tillgängliga för att utföra jobb i hela Stockholm.

Sagt om oss på zimpelt

Om golvslipning i Stockholm

Olika typer av ytbehandlingar vid golvslipning

Lack

Lack har länge varit den typiska golvbehandlingen och passar på alla typer av trägolv. Det ger en hård och glansig yta med en vacker lyster. Lacken stänger effektivt ute smuts och fukt och hindrar det från att tränga ner i golvet samt förhindrar att golvet blir repigt. Eftersom lack ger golvet ett så gott skydd är det bra att lackera till exempel ett trägolv i hallen. Slutligen är ett lackerat trägolv även mycket lättskött. Det är standardbehandlingen för parkettgolv i olika mönster.

Olja

Många väljer att olja sina golv i sovrummet och i vardagsrummet. Olja ger ett mjukt golv som är skönt att gå på och oljan tränger ner i träet och skyddar det på djupet. Eftersom oljan går på djupet blir golvet inte lika stryktåligt, men in gengäld både känns och ser det mjukare ut. Olja är estetens val av ytbehandling i och med att den framhäver träets naturliga ådringar och bara gör golvet vackrare med åren.

Lut & såpa

Lut används främst på golv av furu och gran, men nyare typer av golvlut passar även på ek, bok och ask. Det hindrar ljusare träslag från att gulna och golvet behåller en ljust grå ton så länge man regelbundet behandlar det. Lut ger dock inte något skydd i sig utan måste kombineras med till exempel olja eller lack.

Att såpskura ett golv till fullgott skydd är en ganska lång process, men ett riktigt skurgolv, som skurats med kallvatten och såpa upprepade gånger under flera års tid, är ett av de vackraste golv man kan hoppas på att få se. Såpa passar endast på golv av furu och gran.

Hårdvaxolja

Hårdvaxolja kombinerar de bästa egenskaperna från lack och golvolja, till ett bra pris. Oljan tränger ner i träet medan vaxet likt lack lägger sig som en skyddande hinna på ytan. Resultatet blir ett vacker golv som påminner om ett oljat golv men är betydligt tåligare, till exempel mot fukt. Hårdvaxolja har de senaste åren seglat upp som ett av de populäraste valen av ytbehandling av trägolv och den passar utmärkt på såväl parkettgolv som massiva golv och lamellgolv.

Bets

Att betsa golvet är en gammal fin teknik som ger ett mörkt och vackert golv. Betsen har en god förmåga att dölja märken och fläckar i sitt golv, så på ett slitet trägolv kan det passa utmärkt. Betsen i sig ger dock inte golvet något skydd, den är i princip ett lager färg, utan ett betsat golv bör när det är klart behandlas med lack, olja eller hårdvaxolja. På ett betsat golv ser du träets ådringar i en mörkare nyans, vilket gör det betsade golvet till en riktig skönhetsupplevelse.

Vax

Att vaxa golven är en bra underhållsmetod för golv som behandlats med olja eller hårdvaxolja. Vax är slitstarkt men täpper inte till träets porer utan låter det andas. Ett vaxat golv blir matt och halkfritt vilket gör att det kan passa bra hos en barnfamilj där det springs mycket. Det finns även så kallad dekorvax i olika färgnyanser som färgar in golvet samtidigt som det ger det en skyddande yta.

Så här Går det till

Snabbt, tryggt och zimpelt.

Trappstädning stockholm företag
Steg 1

Bokning/Offert

Skicka in en bokning alt. offertförfrågan så återkopplar vi för en avstämning.

Trappstädning stockholm företag
Steg 2

Inför utförande

Personlig projektledare tilldelas och tar kontakt 1-2 dagar innan utförandet.

Trappstädning stockholm företag
Steg 3

Utförande

Våra duktiga medarbetare genomför uppdraget enligt dina specifikationer.

Trappstädning stockholm företag
Steg 4

Uppföljning

Din projektledare genomför en kvalitetsuppföljning med dig.

parkettslipning stockholm sundbyberg

Parkettslipning i Stockholm med garanti

Parkettgolv kan förlora sin glans och få repor över tiden. Men med vår parkettslipningstjänst ser vi till att dina golv återfår sin tidigare skönhet och lyster. Vi använder oss av moderna slipmaskiner och högkvalitativa produkter för att ge ditt parkettgolv den bästa behandlingen. Och det bästa av allt - vi erbjuder garanti på vårt arbete, så du kan vara trygg med att resultatet blir perfekt.

Vi förstår vikten av att ha vackra golv i ditt hem. Ett välbevarat parkettgolv kan verkligen lyfta hela rummet och skapa en känsla av elegans och stil. Men med tiden kan golvets yta bli sliten och matt, och repor kan dyka upp från möbler eller husdjur. Det är då vår parkettslipningstjänst kommer in i bilden.

Våra erfarna och skickliga hantverkare har gedigen kunskap och erfarenhet inom parkettslipning. Vi vet exakt vilka tekniker och produkter som behövs för att återställa ditt parkettgolv till sin ursprungliga skönhet. Oavsett om ditt golv är av massivt trä eller laminat, kan vi ge det en professionell behandling som kommer att göra det se ut som nytt.

Golvbehandling i Stockholm - Få perfekt yta

En viktig del av golvslipningen är att ge golvet rätt behandling efter slipning. Vi på Zimpelt har kunskapen och expertisen för att ge ditt golv en perfekt yta. Vi har ett brett utbud av behandlingsalternativ, inklusive oljning, lackning och vaxning, för att passa dina specifika golvbehov. Med vår golvbehandling får du inte bara ett skyddande lager på ditt golv, utan även en vacker och hållbar yta som kommer att hålla i många år framöver.

Vi förstår att varje golv är unikt och kräver individuell behandling. Därför erbjuder vi skräddarsydda lösningar för att möta dina specifika behov. Våra erfarna tekniker kommer att analysera ditt golv noggrant och rekommendera den bästa behandlingen för att uppnå det önskade resultatet.

Oljebehandla golv
Vårt sortiment av behandlingsalternativ inkluderar oljning, en populär metod som ger en naturlig och varm känsla till ditt golv. Oljan tränger in i träet och ger det en vacker färg och en skyddande yta. Vi erbjuder olika nyanser av olja för att matcha din inredning och personliga stil.

Lacka golv
För de som föredrar en mer glansig och hållbar yta rekommenderar vi lackning. Lacken ger en skyddande barriär mot repor och fläckar, samtidigt som den ger golvet en vacker glans. Vi erbjuder både matt och glansig lack för att passa dina preferenser.

Vaxning av golv
Om du vill behålla den naturliga karaktären hos ditt trägolv kan vaxning vara det bästa alternativet för dig. Vaxet ger en mjuk och varm yta samtidigt som det skyddar golvet mot slitage. Vi erbjuder olika typer av vax för att uppnå det önskade utseendet och skyddet.

golvbehandling stockholm sundbyberg
Skicka en förfrågan

Vi hjälper dig med städ-, flytt- och hantverkstjänster så att du kan fokusera på det du är bra på.

Trappstädning stockholm företag
Dokumenterad garanti och uppföljning
Trappstädning stockholm företag
Kostnadsförslag anpassat för dig
Trappstädning stockholm företag
Personlig projektledare från start till slut

Berätta kort om dig:

Vi delar aldrig din data, Läs våra Allmänna Villkor
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Lär dig slipa golv själv

Slipa golv själv - Steg för steg

Att slipa golv själv kan vara en spännande och tillfredsställande uppgift. Men det är viktigt att vara medveten om att det kan vara utmanande och kräva tid och tålamod. Innan du bestämmer dig för att slipa golv själv, se till att du har rätt utrustning och kunskap för att utföra arbetet på ett säkert och effektivt sätt.

Om du är osäker, rekommenderar vi att du anlitar en professionell golvslipningsfirma som Zimpelt för att få det bästa resultatet. Här är en kort guide för att hjälpa dig på vägen:

1. Förbered golvet genom att ta bort möbler och mattor.
2. Borsta bort eventuell smuts och damm från golvet.
3.Använd grovt sandpapper för att ta bort den gamla ytan och jämna ut eventuella ojämnheter.
4. Byt till ett fint sandpapper för att få en jämn och slät yta.
5. Städa upp dammet från slipningen.
6. Applicera önskad behandling för att ge golvet den rätta ytan.
7. Avsluta med att applicera ett skyddande lager.

Slipa betonggolv

Betonggolv blir allt mer populära i moderna hem och företagslokaler. Men precis som andra golv kan betonggolv bli slitna och skadade över tiden. Om du har ett betonggolv som behöver slitas, är vi på Zimpelt experter på att slipa betonggolv. Vi använder oss av specialverktyg och slipmaskiner för att ta bort den gamla ytan och ge golvet en ren och jämn finish. Oavsett om det handlar om en bostad eller ett kommersiellt utrymme kan du lita på oss för att leverera enastående resultat.

Slipa trägolv

Trägolv är vackra och klassiska. Men över tiden kan de bli repiga och tappa sin glans. Om du har ett trägolv som behöver renoveras och förnyas, kan vi på Zimpelt hjälpa dig. Vi har den kunskap och expertis som krävs för att slipa trägolv på bästa sätt. Vi tar bort den gamla ytan och jämna ut eventuella ojämnheter för att ge ditt trägolv en vacker och slät finish. Med vår hjälp kommer dina trägolv att se ut som nya igen.

Slipa altangolv

Altangolv är utsatta för väder och vind och kan behöva renoveras för att behålla sin skönhet och hållbarhet. Vi på Zimpelt är specialister på att slipa altangolv och hjälper dig med att återställa och förnya ditt altangolv. Vi tar bort den gamla ytan och ger golvet en ny finish för att skydda det mot framtida slitage. Oavsett om du har ett trä- eller betongaltangolv kan du lita på oss för att leverera enastående resultat.

Golvslipning Sundbyberg

Sundbyberg är en stad som är känd för sina vackra trägolv. Men med tiden kan dessa golv börja visa ålderstecken. Men oroa dig inte - vi på Zimpelt är experter på golvslipning i Sundbyberg. Vi har den kunskap och erfarenhet som krävs för att vårda och förnya dina trägolv på bästa möjliga sätt. Med vår hjälp kommer dina golv att se ut som nya igen.

Trägolv är en tidlös och elegant lösning för ditt hem. De ger en varm och inbjudande atmosfär och kan vara en fantastisk investering för att höja värdet på din bostad. Men för att behålla deras skönhet och hållbarhet är det viktigt att regelbundet underhålla och vårda dem.

Vår golvslipningstjänst i Sundbyberg är skräddarsydd för att möta dina specifika behov. Vi använder oss av avancerad utrustning och moderna tekniker för att säkerställa att dina trägolv får den bästa behandlingen. Vårt team av erfarna hantverkare har gedigen kunskap om olika träslag och kan ge råd om vilken typ av behandling som passar bäst för dina golv.

Innan vi påbörjar golvslipningen utför vi en noggrann inspektion av dina golv för att bedöma deras skick. Vi tar hänsyn till faktorer som slitage, repor och eventuella skador. Baserat på vår bedömning skapar vi en skräddarsydd plan för att återställa dina golv till deras ursprungliga skönhet.

Vår golvslipningstjänst omfattar inte bara själva slipningen av golvytan, utan även reparation av eventuella skador och applicering av lämpliga skyddsbehandlingar. Vi använder oss av högkvalitativa produkter som är skonsamma mot miljön och säkerställer att dina golv får den bästa möjliga behandlingen.

Efter att vi har genomfört golvslipningen är det viktigt att du tar hand om dina nyslipade trägolv på rätt sätt. Vi ger dig råd om lämplig rengöring och underhåll för att säkerställa att dina golv behåller sin skönhet och hållbarhet under lång tid framöver.